hundbur och bilbur 2023

Hundbur – Vad bör du tänka på? Rekommendationer om transportburar till din hund

Det sägs att hunden är människans bästa vän, om det stämmer så borde alla följa jordbruksverkets regler. Det kan nämligen stå dig rätt dyrt om du inte följer reglerna som är likställda med att en passagerare åker utan att använda bälte. På jordbruksverkets hemsida kan du läsa mer om vilka regler som gäller för din hund i bilen.

Det finns hundburar som är anpassade för alla typer av hundar och modeller av bilar. Se vår artikel: bäst i test hundbur till bil här!

Du bör först och främst tänka på att hunden ska må bra i sin bur och kunna sova. Därefter kan du bestämma vilken typ av bur du vill använda dig utav. Är det en hundbur av tyg eller metall som du önskar. Det tredje du bör tänka på är vilken typ av bil du har.

Tänk på att välja en bur som har en läckagefri botten om olyckan skulle vara framme och hunden har kissat eller bajsat i hundburen.

Storleken på hunden avgör vilken transportbur du bör välja

Har du en liten hund kan du välja en transportväska av mjukt material. De är lättare än burar i metall och en stor fördel är att de är tvättbara. Det är skönt att kunna städa ur sin lilla älsklings bur och få den fräsch, men även om lilla olyckan varit framme. En annan fördel med en mjuk transportväska är att du kan använda den ombord på flyget. Så länge du har en botten som inte läcker och att den passar under sätet framför eller under ditt eget säte.

Sherpa deluxe transportväska

Den här sportväskan är inte bara snygg utan också praktisk. De stora ventilationsfönstren gör det lätt att andas och släppa in ljus. Mattan i botten är mjuk och avtagbar. Denna transportväska har en enkel konstruktion vilket gör den lätt att fälla ihop till att ta minimalt utrymme och för förvaring.

Remmarna har förstärkts för att ge axlarna extra stöd.

SHERPA ORIGINAL DELUXE VÄSKA – FINNS I 3 STORLEKAR

Hundbur Canvas

Transportväskan M-pets av Canvas på Granngården är ett utmärkt exempel på en bra mjuk transportväska. Den har alla bra egenskaper man kan önska sig. Fördelen är att du kan stänga den så att du slipper en lös hund i bilen eller kabinen om den skulle bli rädd och vilja söka skydd i ditt knä.

m-pets canvas hundbur i tyg

Det finns även hundburar i form av mjuka väskor som liknar en shoppingväska.

Den rekommenderar vi aldrig till att använda i bil. Tänk på att hunden ska kunna stå och även vända sig utan problem. Välj inte en för liten bur om du har en större hund.

När hunden står ska det finnas minst fem centimeter fritt ovanför hunden till burens tak. Mät hunden både på höjd och längd innan du bestämmer dig för vilken modell och storlek du vill ha.

transportväska tally
Tally Hoo Botten på väskan har en rymlig utrymme för sällskapsdjur med dubbla nät fönster på vardera sida för god ventilation och hög säkerhet.

Tally-hoo har fått bra betyg och fungerar som en resväska på hjul.

Leerking transportväska

Den här transportväskan är tillverkad av en mjuk, bekväm corduroy-utvändigt med en svampig insida, så att ditt husdjur kan vila lugnt när det är på språng.

Bärväskan har en dragkedja och en öppning för djurets huvud. Remmarna är justerbara, så du kan bära den som handväska eller axelväska.

De bästa egenskaperna hos den här väskan är att den är lätt, flexibel och praktisk. Du kan ta med dig ditt husdjur vart du än går eller placera den i bilen som ett bekvämt husdjursnäste.

Underhåll: Väskan kan tvättas på 30 grader. Se till att mäta ditt husdjurs rygg innan du köper, så att du får rätt storlek.

LEERKING TRANSPORTVÄSKA I TYG

Material på hundburar

Förutom de mjuka transportväskorna så finns det hundburar till bil av metall. De är oftast för de lite större hundarna, men finns även till de mindre. En fördel med många av dem är att de är ihopfällbara och löstagbar botten som gör det enkelt att städa u. M-pets voyger från Granngården är en bur som är väl beprövad och fungerar jättebra som transportbur i bil. Den är försedd med två dörrar vilket underlättar om du vill sätta hundburen åt olika håll, från gång till gång. Du kan välja att ställa buren åt olika håll beroende på om du har övrigt bagage att ta med.

För hundens välmående är det bra om man lägger till en mjuk matta eller annat mjukt material i botten. Hunden kommer att börja med att bädda sin mjuka filt innan bilresan. Kom ihåg att välja en filt eller matta som är lätt att tvätta. Det finns transportburar eller hundburar beroende på vad du vill kalla det även i hårdplast. De är avsedda för de mindre hundarna och är gjord av plast. De har oftast en dörr på sidan och översidan, M-pets Giro är ett bra exempel på en sådan hundbur.

Så beroende på hur din bil eller transportsätt ser ut så kan man välja utifrån det. Priserna kan variera på hundburar, det finns allt ifrån budget upp till lyxvarianten.

Vad tycker hunden om hundburar?

Hundar tycker om att ha ett eget litet krypin.

Du kan börja att vänja din hund med hundburen inomhus. Ta in hundburen och ställ upp den på ett lugnt ställe i hemmet. Bädda med favoritfilten och lägg in lite godis, locka in hunden och låt den vara där utan att stänga dörren. Du kan även bara låta den stå så att hunden själv får gå fram och snusa och bekanta sig med transportburen.

Skräm aldrig hunden med oförutsedda ljud eller att skrika. Då kommer den aldrig vilja gå in igen. Efter någon dag har pälsklingen vant sig och buren har blivit ett naturligt inslag i hemmet. 

Många hundar älskar att lägga sig och sova i buren, de lägger gärna huvudet på kanten för att ha översikt över sitt revir, hemmet. Det här kommer att underlätta resan i bilen. Hunden har vant sig vid buren, den luktar hemma. Bilresan kommer gå så mycket smidigare och det blir lugnare i bilen när hunden har sitt eget trygga ställa.

Säker bilfärd med hundgaller, bilbälte eller bilbur

Du har nu skapat ett eget krypin med hundbur i bilen. 

Bilresan kommer bli lugnare med en hund som stannar på sin plats och som känner sig trygg med det.

Alla övriga familjemedlemmar reser säkrare när det inte finns något löst i bilen. Alla har sin givna plats och sitter fastspända och hunden i sin hundbur. Ni kan känna er nöjda med att ni säkrat bilfärden till det bästa utifrån era förutsättningar och alla i familjen kan resa tryggt. Vill du läsa mer om hem för hunden? Då rekommenderar vi vårt inlägg om bästa hundkojan!

Även som du säkrar din hund med en bra hundbur osv så måste du teckna en bra djurförsäkring för din hund!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *