urinvägsinfektion hund

5 Effektiva åtgärder för att behandla hundens urinvägsinfektioner helt naturligt

Det är en möjlighet att du kanske har behandlat en urinvägsinfektion någongång under livet. Det kan vara mycket smärtsamt och obekväm känsla att vara i. Men du kan åtminstone reagera genom att berätta för någon om hur du känner. Men tänk om samma problem inträffar för din hund. Om din hund är diagnostiserad med urinvägsinfektion, skulle det inte vara möjligt för honom att uttrycka sig och chanserna är att han skulle känna oförskämd smärta. Innan vi tittar på botemedel för att bota denna jobbiga sjukdom är det viktigt att förstå symptomen och orsakerna till denna sjukdom.

Några av symptomen på bakteriell infektion i urinvägarna omfattar:

 • Smärtsam och frekvent urinering
 • Blod i urinen
 • Ryggvärk
 • Feber
 • Letargi
 • Regelbunden urination

Urinvägsinfektioner hos hundar orsakas på grund av:

 • Svamp- eller protozoaninfektioner
 • Immunologisk brist
 • Påfrestning
 • Diet
 • Blåsstenar
 • tumörerskador

När en hund lider av urinvägsinfektion så kommer blåsan att bli uppblåst och han kommer ofta att försöka urinera. Han kanske till och med hamnar på platser som är mycket olämpliga i huset.

Den främsta orsaken till att hundar får urinvägsinfektion beror på att man matar med torr kommersiell mat som producerar alkalisk urin. Börja med att ändra hundmat och ge högkvalitativt konserverad diet exempelvis eller hundfoder utan spannmål, en hemlagad diet fungerar bra med eller en rå diet som är välbalanserad för att bli av med denna sjukdom.

Obs! Ge aldrig antibiotika till husdjuret när du hanterar urinvägsinfektion eftersom det kan få oönskade biverkningar.

Börja med naturliga botemedel till en hund med urinvägsinfektion

Enbär

Det är en ört som ökar hastigheten vid vilken njurar filtrerar bort orenheter och ökar därmed urinproduktionen. Det kan fungera mycket bra när det gäller allvarliga UTI.

Persilja blad

Det är en imponerande diuretikum som hjälper till att bli av med avfallet. Det är extremt näringsrikt och har antiseptiska egenskaper som hjälper till att behandla UTI hos hundar.

Uva Ursi Leaf

Det är en av de mest potenta naturliga astringenterna som finns tillgängliga. Holistiska veterinärer använder det för att bekämpa ett brett spektrum av mikroorganismer som ofta är orsaken till UTI. Det kan sluta blöda och sänka inflammationen i samband med dessa infektioner.

Tranbär eller Blåbär

Det förhindrar bakterier från att fästas i urinvägsfodern. Det är också ett utmärkt sätt att förebygga fleråriga infektioner.
Kylning av mat och tillskott med vitamin B och antioxidanter

Kylning av mat som grönsaker, yoghurt och råa frukter är kända för att minska symtomen på urinvägsinfektion. Medan tillskott med vitamin B och antioxidanter hjälper under stressiga tider.

Kom ihåg att urinvägsinfektioner är mycket kritiska och att det alltid är bättre att ta din hund till veterinären så snart du ser symptomen som nämns ovan. På så sätt får jycken en ordentlig diagnos och rätt behandling. Oavsett om urinvägsinfektionen har orsakats på grund av svampar, parasiter, bakterier eller kristaller, kan dessa naturläkemedel hjälpa din hund att övervinna detta tillstånd.

Jag är ägare till en hund och älskar att forska på det bästa för min hund Med rätt forskning och tid har jag kommit fram till allt jag skrivit om idag för att hjälpa hundägare att övervinna detta kritiska tillstånd med hjälp av naturläkemedel.

Köpa produkter specialanpassade mot urinvägsinfektion

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för VetZoo

I Sveriges djurbutiker finns det riktigt bra hjälpmedel som är specialanpassade för detta ändamålet att ge snabb hjälp mot olika besvär.

Kolla in VetZoo

vad de erbjuder mot urinvägsinfektion hund.

b vitamin hund
Ett B vitamin tillskott till hund i flytande form som är perfekt att blanda i hundmaten kan ni köpa här!
crananidin hjalp vid urinvagsinfektion
Crananidin, ett tranbärsextrakt som kan ge bra hjälp vid urinvägsinfektion hos hundar och även katter. Extraktet hjälper till att främja friska urinvägar. Köp här!

1 thought on “5 Effektiva åtgärder för att behandla hundens urinvägsinfektioner helt naturligt”

 1. goddag.
  Har en åttaårig tik. Hon har aldrig varit sjuk enligt förra ägaren men oroar mig över att hon kissar tre fyra ggr per promenad, och då lite varje gång. förutom på morgonen. jag går ut med hunden fyra till fem ggr per dag. Hon uppvisar inga smärtor, då hon är hyperkänslig för fysisk kontakt i tidigare hem och förra ägare, borde hon uppvisa smärta vidd kissandet. hon har ingen feber och jag får massera hennes rygg utan problem. hon viftar på svansen och äter mer än väl.
  Bör jag vara orolig? URI?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *