Avmaskning hund

Misstänker du att din hund har fått mask? Isåfall räcker det ofta att avmaska din hund. Det finns en mängd olika avmaskningsmedel att välja på som vi ska berätta lite mera om här på denna sidan. Du kommer även få information om vilka synbara symptom som inträffar vid mask, samt när du bör avmaska hunden. Dessutom finner du länkar som tar dig direkt till de bästa avmaskningsmedlen som finns på nätet.

Hur ofta bör jag avmaska hunden?

Tidigare var rekommendationerna att hunden skulle avmaskas årligen, men det finns ingen anledning att avmaska en frisk hund, utan ser du symptom på mask så är det dags att avmaska hunden. Men då gäller det ju även att du känner till hur symptomen ter sig. Vissa undantag finns dock, exempelvis om du varit utomlands med hunden eller om hunden befinner sig i smittsamma miljöer. Valpar bör avmaskas regelbundet, mer om detta längre ner på sidan.

Hur kan jag vara säker på ifall min hund fått mask?

kollamasken

Ett besök hos veterinären kan alltid ge dig expertis och hjälp ifall din hund blivit maskdrabbad. Numera kan du göra veterinärbesöket direkt i mobilen genom FirstVet.

Du kan alltid få snabbt svar genom att du har ett testkit hemma för kontroll av mask i hundens avföring. Till mycket bra pris!


Klicka här för att beställa kollarmasken!

Kollamasken Smådjur fungerar för hundar, katter, kaniner, marsvin, fåglar och andra smådjur där du genom provtagning hemma får svar på om ditt djur har springmask, spolmask, hakmask eller eventuella koccider. I paketet får du provrör, spatel, engångshandskar, instruktioner och avmaskningstips. Returförpackning med betalt porto ingår, så det är bara att lägga provet på postlådan och skicka tillbaka provet. Avföringsprovet analyseras direkt när det kommit till laboratoriet och svar får du samma dag eller nästkommande dag.

Statens Veterinärsmedicinska Anstalt (SVA) har parasitpaket som går köpa för högre kostnad, cirka 700 kronor. De analyserar då om det finns parasiter i hundens avföring genom att du skickar ett prov till dem. Du får då svar på vilka parasiter som eventuellt hittas och då vet du exakt om du behöver avmaska hunden, eller om det är helt onödigt.

Avmaskning valp

avmaskning valp

Uppfödaren har med största sannolikhet redan avmaskat din valp, men den nya valpägaren bör avmaska valpen minst en gång efter hämtningen och sedan också en gång mellan 6 månader och 1 år. Avmaskningsmedlet ska klara av att bekämpa spolmaskar på unga valpar. På äldre valpar ska avmaskningsmedlet klara bekämpa ett bredare spektrum av maskar.

Mask är ett jobbigt problem som ofta inträffar hos hundar. Problem med urinvägsinfektioner kan också vara jobbigt. Här kan ni läsa mer om vad som kan göras ifall din hund fått urinvägsinfektion!