hundleksaker

Hundleksaker för hundens hälsa

Innehållsförteckning

Det bästa för hundens hälsa både fysiskt och psykiskt är att aktivera sig. All energi som finns uppbyggd behöver gå någonstans och det kan vara en stor anledning till att hunden inte är speciellt väluppfostrad som man kanske tänkte sig att den skulle bli. Det är också en fantastisk känsla när glädjen uppstår hos hunden om det är dags att leka. Fyll leksaker med hundgodis eller annat ätbart för att utmana hunden.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Granngården, Doggie.se och VetZoo (länkarna öppnas i nytt fönster).

Se alla hundleksaker hos Granngården här!

Leksaker hos Doggie.se

Alla hundleksaker hos VetZoo

Jämfört med kattleksaker är hundleksaker mycket mer komplicerat. Katter tycker ofta om samma sorts leksaker livet ut medans det förändras med åren för hundar. På det sättet vill hundar ha ett större förråd av leksaker. Tänk på husdjurets storlek när du köper leksaker, anpassa storleken på leksaken efter djuret.

 

Använd hundleksaker för att aktivera hunden

 

Beroende på vilken hund du har passar olika hundleksaker kanske bättre och sämre. Ett tips är att prova sig fram för att se vilka leksaker som valpen tycker om mest. Idag finns flera moderna innovationer som kan skapa komplimenterande eller ganska heltäckande motionslösningar. Det allra bästa är att kombinera sin egen träning med hundens eftersom även vi behöver motionera och röra på oss. En snabb springrunda med hunden på omkring 10-20 minuter efter jobbet kan göra mycket för hunden. Det skapas en mer bestämd period där djuret kan få utlopp för sin energi och dessutom kanske blir lugnare under andra stunder på dagen.

 

Hunden kan själv hålla sig sysselsatt med aktiveringsleksaker

 

Aktiveringsleksaker skapar möjligheter för din hund att själv hålla sig sysselsatt med en spännande och rolig utmaning. Eftersom alla hundar är olika erbjuds det ett brett sortiment av olika leksaker för hunden för att ni ska kunna hitta er favoritleksak. Hundleksaker kan dessutom fungera utmärkt som hjälpmedel vid träning med din hund. Bland annat kan man lägga en leksak i hundburen i det bär iväg med bilen exempelvis. Har dessutom hunden andra leksaker kanske möbler, skor och andra saker i hemmet förstörs mindre av tuggande hund käkar.

 

Välja hundleksaker för valp och vuxen hund


Förutom från ett hälsosynpunkt på alla inblandade parter påverkar det också hundens uppfostran och uppförande när det inte finns en regelbunden tid då hunden får springa av sig. Direkt efter den snabba och korta springstunden är det utmärkt att lära hunden att sitta still framför dig eller att gå fot. Detta tillfälle är perfekt eftersom hunden annars kan vara uppjagad och full av energi.

valp hundleksaker

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Granngården, Doggie.se och VetZoo (länkarna öppnas i nytt fönster).

Se Granngårdens hela utbud av hundleksaker här!

Leksaker hos Doggie.se

Alla hundleksaker hos VetZoo

Hundar är ett mycket socialt djur och vill leva ett liv med energi. De älskar att stå i händelsernas centrum och vill delta i allt familjen sysslar med. När det kommer till leksaker är de olika, vissa tycker om repleksaker medans andra tycker mer om bollar. Några hundar tycker om hårda leksaker medans andra gillar mjuka leksaker. Det kan också bero på ålder på hunden, valpar brukar föredra dragleksaker och bitleksaker. Vuxna hundar kanske mer tycker om mjuka pipleksaker i den mysiga hundbädden. Det finns hundleksaker i alla möjliga former och material, både leksaker som inte låter och som gör det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *