försäkra din hund hos Folksam

Försäkra din hund

Som vi alla vet är hunden människans bästa vän och det går det inte att sätta ett pris på. Många av oss är alltid orolig att något ska hända vår familjemedlem eller att han eller hon ska bli sjuk och Folksam kan lätta lite på den oron genom att finnas där om olyckan skulle vara framme om du har tecknat hundförsäkring. 

Hundförsäkringen skyddar mot oväntade kostnader om det otänkbara skulle ske eller hunden skulle bli sjuk.

Folksam erbjuder olika nivåer av hundförsäkringar för att det ska passa just dig och din hund så bra som möjligt.

Bästa hundförsäkringen

Det finns många hundförsäkringar att välja på till olika priser och som täcker olika mycket. Nedan ser du de bästa hundförsäkringarna just nu. 

Uppdaterad 20200818

bought by many hundförsäkring manypet
 • Sveriges högsta ersättning
 • Inga rasbegränsningar
 • Hundförsäkring utan fast självrisk
 • Unika tillägg, för detaljer klicka på bild ovan eller se vår recension nedan.


SE VÅR RECENSION

moderna hundförsäkring

 • Samarbete med FirstVet
 • Topprankad av oberoende Konsumenternas försäkringsbyrå
 • Fina rabatter, extra 25% rabatt om din hund är valp under 6 månader


SE PRIS & DETALJER

Olika försäkringsnivåer på Folksam hundförsäkring

Folksam erbjuder olika nivåer av försäkringar för din bästa vän i form av Bas, Mellan och Stor. Det som gemensamt ingår i alla nivåerna är ersättning vid akupunktur, dolda fel och utan extra kostnad veterinärbesök i mobilen som innebär att du kan boka ett videosamtal med veterinärer och få hjälp digitalt. Det som skiljer nivåerna åt är olika ersättningsbelopp på veterinärvård:

Bas: upp till 25 000 kr

Mellan: upp till 50 000 kr

Stor: upp till 75 000 kr

Folksam hund bästa hundförsäkringen

På alla nivåerna får du välja själv om du vill betala 1800 eller 3000 kr i fast självrisk. Självriskperioden är 125 dagar vilket är normal nivå. Nivån Mellan erbjuder också utökad tandvård precis som Stor, dessutom erbjuder nivån Stor även viss ersättning vid strålning- och cellgiftsbehandling samt implantat av höftprotes. Skulle det värsta skulle hända och din hund behöver avlivas ersätter försäkringen kostnader upp till 1000 kr inom nivån Stor.

Det här bör du också tänka på vid valet av försäkring

Det kan vara en djungel vid valet av hundförsäkring och extra viktigt är det att kika så det ingår veterinärvård i försäkringen eftersom det inte kan undvikas att åka till veterinären då och då. Besöket kan bli kostsamt om det inte ingår veterinärvårdsförsäkring och hos Folksam ingår det i alla paketen Bas, Mellan och Stor. Det är också viktigt att kolla upp om det kan finnas specifika sjukdomar som just din hundras kan ha innan du tecknar försäkring. Kontakta Folksams kundservice om du är osäker! Vi rekommenderar att man ser över sitt försäkringsskydd regelbundet för att vara säker på att försäkringsavtalet fortfarande passar och du kan göra förändringar på försäkringen upp till att hunden fyller sju år. Om du har en äldre hund så tänk att ange om hunden har varit försäkrad tidigare och vilken omfattning den försäkringen har haft.

Mängder av rabatter hos Folksam & Folksam samlingsrabatt

Folksam erbjuder en mängd olika rabatter och har du hemförsäkring genom Folksam sedan tidigare får du 10 % samlingsrabatt på försäkringar för hund, katt, häst eller andra försäkringar. samlingsrabatt bästa försäkringarna

Om du tecknar hundförsäkringen innan valpen är ett år får du också 40 % nyteckningsrabatt på den första årspremien. Är du uppfödare av hundar eller har flera hundar som behöver försäkring kan du få upp till 50 % mängdrabatt om du försäkrar 10 hundar eller fler. Du kan också få 10 % rabatt när du kastrerar din tik i förebyggande syfte. Känn dig mindre orolig kring kostnader som kan uppstå om din hund blir sjuk eller skadad och försäkra din bästa vän med Folksam hundförsäkring!

Fox News hade ett inslag om hundförsäkringar och djurförsäkringar som kan ses nedan, mycket som experten i USA tar upp i klippet gäller även i Sverige.

Folksam hundförsäkring

0.00
8.2

Kostnad

9.0/10

Försäkringsbelopp

8.0/10

Täckning

7.5/10

Pros

 • Billig hundförsäkring
 • Kostnadsfri veterinärrådgivning hos FirstVet
 • Samma veterinärvårdsbelopp hela livet
 • Minst 40 % nyteckningsrabatt för valpar som ej fyllt ett år
 • Bra täckning på hundförsäkring mellan och stor

Cons

 • Sänkt skyddsbeloppet efter 8 år eller 10 års ålder beroende på ras
 • Inte så stort utbud av tilläggsförsäkringar
 • Lite dålig täckning på hundförsäkring bas

Similar Posts