Jourveterinär för hundar och veterinär online

Om vår hund blir sjuk eller verkar må dålig vill vi känna trygghet i att det finns någonstans som det går att besöka för att få hjälp. Jourveterinärer för hundar och andra husdjur blir vanligare och finns över hela landet. På dygnets alla timmar går det att ringa eller besöka jourveterinärer som finns tillgänglig för att hjälpa hundens hälsa även på opassande tider. Jourveterinärer finns för att hundägare och andra husdjursägare ska känna sig trygga i att det finns hälsovård även för djuret om olyckan skulle vara framme eller om det visas symptom på någon sjukdom. I sådana tillfällen bör det finnas veterinärer som tar emot hundar och andra djur för att vi ägare ska känna oss lugna och säker i att vårt husdjur får den vård som behövs. Under veterinärbesöket är det värt att tänka på att försöka skapa en så lugn miljö för hunden som möjligt för att den inte ska stressa upp sig eller förstå att något är fel, hundar kan lätt få den känslan hos veterinären och bli stressad.

jourveterinär

 

Veterinär online – snabbare & effektivare veterinärbesök på nätet

 

När vårt husdjur mår dåligt, mår vi också dåligt. Tänk om det då fanns en veterinär online som det går att ringa alla tider på dygnet, ungefär som sjukvårdsguiden för oss människor. Nu finns det det! Via mobilen går det att utföra veterinärbesök online på dygnets alla timmar och med snabbare hjälp och respons än det kan erbjudas på fysiska veterinärbesök.

 

Hur fungerar veterinärbesök digitalt i mobilen? Vanligtvis erbjuder företag en app där det går att logga in enkelt och smidigt med Mobilt BankID eller till och med logga in med ett Facebook- eller Google-konto. Uppgifter om husdjuret fylls i, en beskrivning av symptom behövs vanligen och oftast väljer du en tid som passar dig på en gång. För att veterinären på nätet enklare ska kunna förbereda det digitala besöket kan ofta bilder också läggas till. När det är dags för det digitala veterinärbesöket startar du videosamtalet antingen via appen eller i datorn. Veterinärerna online kommer under samtalet ge råd och diagnos, eventuella behandlingsförslag eller om det behövs vidare vård remitterar veterinärerna dig till rätt veterinär. Efter samtalet erbjuder många veterinärer på nätet att skicka journalanteckningar för ytterligare uppföljning.

Tips inför ett veterinärbesök online

 

För att veterinärbesöket online ska nyttjas maximalt finns det några punkter som går att förbereda innan besöket, inte minst eventuella frågor som kan finnas om djurets hälsa. Det kan också vara fördelaktigt att förbereda papper och information som djurets pass och vaccinationskort eller tidigare journaler som finns om hunden eller djuret,. Följande punkter kan vara bra att ha förberett och kunna svara på under besöket:

 

  1. Ålder, ras och kön
  2. Kroppstemperatur
  3. Det allmänna tillståndet (exempelvis trött, hosta, orolig eller andas tungt)
  4. Om husdjuret har något av följande symptom:

 

  • Hudproblem eller klåda
  • Diarré, kräkningar eller aptitlöshet
  • Dricker extra mycket
  • Svårt att kissa
  • Ögon- eller öronproblem

 

 

Vissa djurförsäkringar har samarbete med de veterinärer som finns online och då kan du även få ner premien på din hundförsäkring, vilket kan vara värt att kolla upp!

Vid fysiska besök hos veterinären är det viktigt att skapa en så stilla miljö som möjligt för hunden eller husdjuret eftersom den kan känna av att något är fel eller om något ovanligt händer och kan bli uppjagad eller stressad. Speciellt hundar kan stressa upp sig vid veterinärbesök om matte eller husse verkar vara uppjagad eller upprörd. Så det allra bästa du kan göra för hunden är att försöka hålla dig lugn och inte stressa upp dig.

Här hittar du all nödvändig information om att avmaska hund

1 thought on “Jourveterinär för hundar och veterinär online”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *