id bricka hund

Id-bricka till hund

Som hundägare vill du säkert att din hund ska ha en id-bricka. Om hunden skulle springa bort är det bra om den är Id-märkt med en namnbricka med gravyr så att upphittaren snabbt kan nå hundens ägare. En id-bricka kan du ha som komplement till tatuering eller chipmärkning. Det finns ett stort utbud av hundbrickor i god kvalitet till både stora och små hundar. Hundbrickor kan tillverkas i olika material och fås i många snygga former och färger så att du kan hitta precis den namnbricka som matchar din och din hunds personlighet.

Anpassa hund ID brickan

Du kan välja hur din id-bricka ser ut och du kan få den med personlig gravyr. Id-brickor finns i olika format och de kan bland annat se ut som ett ben, ett hjärta eller en enkel rund bricka. Du kan förutom hundens namn, gravera ditt namn och telefonnummer samt andra viktiga uppgifter i id-brickan. Mer plats för gravering finns på brickans baksida. Detta gör att det är enkelt att få kontakt med dig om någon hittar din bortsprungna hund.

Du kan även ge en id-bricka som present till exempel när din kompis eller annan skaffar en hund. Du kan låta hundägaren välja graveringen så att den passar till den nya familjemedlemmen, valpen.

Kanske även du som är uppfödare kan använda id-brickor på dina valpar. Alla valpar kan ha varsin id-bricka och valpköparen har lättare att se skillnaden på valparna som oftast ser nästan likadana ut allihopa.

Material och metoder för brickan

Din hunds id-bricka kan tillverkas till exempel i eloxerad aluminium och det finns en mängd olika färger och former att välja på. Gravyren kan göras med metoden lasergravyr, metoden ger en slitstark och snygg gravyr.

Mässing, aluminium och rostfritt stål är de vanligaste materialen som används för att göra anpassade hund id brickor. Informationen är ofta inristad eller präglad på etikettens yta. Den kan också stämplas på ytan, men den stämplade informationen är inte lika hållbar som information som är präglad eller graverad. Självklart är stämpling och gravering av information i ytan det bästa sättet att se till att informationen på hundens ID bricka inte slits bort snabbt.

Beställ ID bricka till hund

Det är lätt att beställa en hund id-bricka på nätet; du kan välja hemma i lugn och ro och varan levereras hem till dig inom några dagar. Detta gör naturligtvis att du har mycket större utbud än vad du skulle ha i affären. Du och din hund kan jämföra olika modeller och färger tills ni är nöjda med beslutet.

Skaffa en id-bricka till din hund! Om hunden springer bort kan den som hittar hunden ta kontakt med dig direkt och på det sättet kanske rädda hundens liv.

Tips! Här har vi skrivit ett inlägg om hundbäddarLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *