namnbricka till hunden - id bricka hund

Id-bricka till hund

Som hundägare vill du säkert att din hund ska ha en id-bricka. Om hunden skulle springa bort är det bra om den är Id-märkt med en namnbricka med gravyr så att upphittaren snabbt kan nå hundens ägare. En id-bricka kan du ha som komplement till tatuering eller chipmärkning. Det finns ett stort utbud av hundbrickor i god kvalitet till både stora och små hundar. Hundbrickor kan tillverkas i olika material och fås i många snygga former och färger så att du kan hitta precis den namnbricka som matchar din och din hunds personlighet.

 

Det finns väldigt många fördelar med en hundbricka, och den mest självklara är att ditt nummer och din adress enkelt kan hittas om hunden skulle springa bort. På så sätt är en hundbricka ett måste, som förhoppningsvis aldrig kommer att behövas egentligen – men som är ytterst nödvändig om hunden faktiskt skulle springa bort. Dessutom är hundbrickor snygga, och blir därför samtidigt som en utsmyckning.

När du ska välja hundbricka så handlar det till stor del om vad du själv tycker är snyggt. Hundbrickor finns i alla möjliga färger och former, och du kan själv designa hundbrickan så som du vill ha den. Det kan dock vara bra att tänka på att hundbrickor med färg sällan tål vatten och därför inte alltid är det bästa valet om hunden badar ofta.

Materialet, däremot, är det viktigt att fundera lite på innan man bestämmer sig – speciellt om man vill att hundbrickan ska kunna hänga med länge. Aluminum och mässing är vanliga material, och aluminium har den fördel att den inte väger så mycket och därför är bekvämare för hunden att bära.

Metall tål vatten bra, och är därför ett bra val om hunden badar ofta. Vid till exempel jakt så kan det vara viktigt med en tyst hundblicka som inte låter när den slår emot någonting, och då är plast att föredra. I övrigt är även material en smaksak, så om du inte behöver en hundbricka som tål vatten eller är tyst så väljer du istället det material som du gillar bäst.

Skapa en personlig och unik hundbricka

Med denna hundbrickan får du med alla uppgifter som behövs så upphittaren lätt kan kontakta dig. Du kan även lägga till foto! Oslagbart pris!

Se pris och köp hos Smartphoto

Rekommenderas

Tänk på detta när du köper hundbricka:

  • Aluminium är ett bra material eftersom det inte väger mycket, och därför inte irriterar hunden lika mycket.
  • På hundbrickan bör namn och telefonnummer stå, och gärna även adress.
  • Du kan beställa hundbrickor i många olika färger, former och material. Färg och form kan du välja efter tycke och smak, men se till att texten syns ordentligt.
  • Om hunden badar ofta så är en hundbricka i metall ett bra val, eftersom de tål vatten bra.
  • Hundbrickor är vanligtvis tåliga och det brukar dröja länge innan texten blir oläslig, men kontrollera brickan regelbundet så att du ser när det är dags att byta ut den.
  • Om du behöver en tyst hundbricka så är plast ett bra material.
  • Undvik hundbrickor i färg om hunden badar ofta, eftersom dessa oftast inte tål vatten särskilt bra.
  • Vanligtvis kan text graveras på båda sidor, så om all text inte får plats på ena sidan så kan du med fördel använda båda sidorna.

Anpassa hund ID brickan

Du kan välja hur din id-bricka ser ut och du kan få den med personlig gravyr eller med foto.

Hund Id-brickor finns i olika format och de kan bland annat se ut som ett ben, ett hjärta eller en enkel rund bricka. Du kan förutom hundens namn, gravera ditt namn och telefonnummer samt andra viktiga uppgifter i id-brickan. Mer plats för gravering finns på brickans baksida. Detta gör att det är enkelt att få kontakt med dig om någon hittar din bortsprungna hund.

Du kan även ge en hundbricka som present till exempel när din kompis eller annan skaffar en hund och det behöver inte kosta mycket!

Du kan låta hundägaren välja graveringen eller foto så att den passar till den nya familjemedlemmen, valpen.

Kanske även du som är uppfödare kan använda id-brickor på dina valpar.

Alla valpar kan ha varsin id-bricka och valpköparen har lättare att se skillnaden på valparna som oftast ser nästan likadana ut allihopa.

 

Material och metoder för hundbrickan

Din hunds id-bricka kan tillverkas till exempel i eloxerad aluminium och det finns en mängd olika färger och former att välja på. Gravyren kan göras med metoden lasergravyr, metoden ger en slitstark och snygg gravyr.

Mässing, aluminium och rostfritt stål är de vanligaste materialen som används för att göra anpassade hund id brickor. Informationen är ofta inristad eller präglad på etikettens yta. Den kan också stämplas på ytan, men den stämplade informationen är inte lika hållbar som information som är präglad eller graverad. Självklart är stämpling och gravering av information i ytan det bästa sättet att se till att informationen på hundens ID bricka inte slits bort snabbt.

DÖRRSKYLT TILL HUNDKOJAN i GRAVYR

En mycket snygg graverad dörrskylt som går använda till hundkojan eller till hundens plats, exempelvis vid matskålen och vattenskålen eller vid hundbädden. Denna dörrskylt är även mycket prisvärd!

Se pris och köp hos MEDGRAVYR

Rekommenderas

Beställ ID bricka till hund

Det är lätt att beställa en hund id-bricka på nätet; du kan välja hemma i lugn och ro och varan levereras hem till dig inom några dagar. Detta gör naturligtvis att du har mycket större utbud än vad du skulle ha i affären. Du och din hund kan jämföra olika modeller och färger tills ni är nöjda med beslutet.

Skaffa en id-bricka till din hund! Om hunden springer bort kan den som hittar hunden ta kontakt med dig direkt och på det sättet kanske rädda hundens liv.

Tips! Vill du hitta fler hundtillbehör? Vi har flera artiklar, läs exempelvis inlägg om hundbäddar, flexikoppel, hundkoja eller hundmat!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.