hundflytväst

Hundflytväst vilken är bäst 2023?

En hundflytväst kan behövas vid många olika tillfällen. Att en sådan behövs vid båtturer är förstås självklart, men det finns faktiskt andra tillfällen då hunden kan behöva en flytväst. Den kan användas som extra säkerhet vid till exempel bad, jakt vid vatten och utflykter i närheten av vatten.

Det är helt enkelt viktigt att ha en hundflytväst om man har en hund, åtminstone om man brukar åka båt eller vistas vid vatten av andra anledningar. Men med det sagt så kan det vara svårt att veta vilken flytväst man ska välja, och vad man ska tänka på när man köper – och använder – en hundflytväst.

Därför har vi samlat en hel del användbar information här, samt ett flertal hundflytvästar som är riktigt bra. Vi hoppas att det här ska hjälpa dig att hitta rätt flytväst för din fyrbenta vän, så att båtturer och utflykter vid vattnet blir extra säkra.

Ett annat inlägg vi skrivit som kanske också kan vara av intresse är denna: campa med hunden

Hur fungerar en hundflytväst?

En flytväst för hundar fungerar på ungefär samma sätt som en för människor. Den ska användas under hela tiden som man befinner sig på en båt eller i närheten av vatten. Om hunden skulle råka hamna i vattnet så hjälper flytvästen hunden att hålla sig över vattenytan. Det är viktigt att välja en modell som förhindrar att huvudet hamnar under vattnet.

Vad ska man tänka på när man köper hundflytväst?

Först och främst så är det förstås bra att jämföra olika flytvästar, för att hitta den som är rätt för en själv – eller närmare bestämt, för ens hund. Alla har olika preferenser och det är inte säkert att en modell som andra gillar är rätt val för dig och din hund.

Var noggrann med att välja rätt storlek, så att den varken blir för stor eller för liten. Tänk dock på att gå upp ett snäpp ifall hunden har väldigt tjock päls, så att flytvästen klarar den extra vikten från den blöta pälsen.

Se till att skaffa en bra hundförsäkring. Hundaffarn rekommenderar följande:

manypets hundförsäkring
  • Sveriges högsta ersättning
  • Inga rasbegränsningar
  • Hundförsäkring utan fast självrisk
  • Unika tillägg, för detaljer klicka på bild ovan eller se vår recension nedan.


SE VÅR RECENSION

moderna hundförsäkring
  • Samarbete med FirstVet
  • Topprankad av oberoende Konsumenternas försäkringsbyrå
  • Fina rabatter, extra 25% rabatt om din hund är valp under 6 månader


SE PRIS & DETALJER

Hur väljer man rätt storlek på flytvästen?

Det här beror väldigt mycket på vilket märke man väljer, eftersom det kan skilja sig åt en hel del mellan olika märken. Var därför noggrann med att läsa storlekstabellen eller beskrivning hos tillverkaren eller återförsäljaren.

Ofta handlar det dock om att mäta omkretsen på hundens bröstkorg. Som sagt är det dock viktigt att lägga till några centimeter om hunden har väldigt tjock päls, så att flytvästen klarar av den extra vikten från den blöta pälsen.

Måste man ha en hundflytväst?

Det är väldigt viktigt att ha en hundflytväst, även om hunden är duktig på att simma. Precis som människor använder flytväst på havet, även om de är simkunniga, så behöver hunden också göra det.

Hunden kan bli chockad när den hamnar i vattnet, vilket gör det svårare för den att simma – och den blir dessutom trött fortare. Det kan vara väldigt svårt att få upp hunden igen om den inte har flytväst, och det blir förstås ännu svårare med en stor och tung hund. Dessutom kan vågor göra det ännu svårare för hunden att simma.

En hundflytväst gör det tryggare att åka ut med båten, eller vistas nära vattnet, och därför är det viktigt att använda en sådan – lika viktigt som att barn och vuxna har flytvästar.

Vad ska man tänka på när man åker båt med hund?

Om du inte har åkt båt med hunden tidigare och inte vet om den gillar det, då kan det vara en bra idé att långsamt vänja hunden. Börja gärna med att vara på båten bara, utan att åka iväg med den.

Gör gärna ordning en hörna till hunden på båten, med bädd och annat som kan få den att känna sig tryggare. Tänk också på att en del hundar kan bli sjösjuka. Om du vet att hunden lätt blir åksjuk av att åka bil så kan det vara bra att ordna sjösjuketabletter innan.

Om ni ska åka iväg en längre tid så är det förstås viktigt att ta med tillräckligt med mat och vatten till hunden. Se till att detta alltid står på samma plats, så att hunden vet vart det finns och får samma rutin som hemma.

Se också till att stanna och rasta hunden regelbundet, och gå längre promenader. Se till så att den har möjlighet att leka av sig och röra på sig ordentligt innan ni åker vidare, och se till att hunden har kissat innan ni går ombord på båten.

Det finns förstås många saker att tänka på när det gäller båtliv för hundar. Se till att läsa på ordentligt innan ni ger er iväg, om du inte har åkt båt med hund tidigare.

hundflytväst båt

Mer information om hund på båt? Läs då detta blogginlägget hos Moderna djurförsäkting!

Hundflytväst bäst i test

Att hitta rätt flytväst till hunden är väldigt viktigt. Här har vi tagit fram några av våra favoriter, några av de allra bästa hundflytvästarna. Vi hoppas att någon av dessa kan vara rätt val för dig och din hund.

Hurtta Life Savior ECO Hundflytväst

Det här är en riktigt högkvalitativ och praktisk flytväst. Den har reflexer för ökad synlighet och säkerhet, och den är justerbar för perfekt passform. Den är enkel att ta på och av, och har dessutom kraftiga remmar så att den sitter säkert.

Den här hundflytvästen är strömlinjeformad och passar perfekt för det mesta – simning, vattenräddning, båtliv, rehablitering och jakt.

hurtta life eco hundflytväst

Den låga vikten ger friare rörlighet i vattnet och på land, och utformningen gör att den sitter bra och har en perfekt passform. Det finns även ett stabilt handtag. Det här är en lite dyrare modell men samtidigt mycket prisvärd.


SE PRIS HOS Vetzoo

Ruffwear hundflytväst

Det här är en riktigt bra hundflytväst, med riktigt många fördelar. Den är högkvalitativ, snygg, har reflekterande detaljer som ger ökad synlighet, ergonomisk passform och den är justerbar. Dessutom är den designad för maximal komfort, och enkel att ta på och av.

Denna flytväst är designad så att hunden ska kunna simma obehindrat, och det finns ett starkt handtag. Flytvästen har perfekt passform, och finns i flera snygga färger. Den finns även i väldigt många olika storlekar – från XXS till XL.

ruffwear hundflytväst

Priset är en aning högt, men det är knappast förvånande med tanke på den höga kvaliteten och alla andra stora fördelar. Det här är helt enkelt en perfekt flytväst för dig som vill ha en riktigt bra och säker flytväst till din hund.


SE PRIS HOS Petster

Flytväst med handtag budget

Om du letar efter en lite billigare hundflytväst så kan kanske denna vara rätt val. Det här är en otroligt prisvärd flytväst, och kanske den bästa i sin prisklass.

Flytvästen är bekväm och har en anatomisk passform. Den är enkel att ta på och av, och dessutom fullt justerbar. Den sitter säkert med kardborre och nylonband, och är neonfärgad med reflexband så att den syns väl. Det finns även ett handtag på ryggen.

hundflytväst med handtag

Modellen finns i fyra olika storlekar, från XS till L. Det här är en bra flytväst till ett riktigt lågt pris, perfekt för den som söker en billig hundflytväst.


SE PRIS HOS Granngården

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *