gps till hund

Håll koll på din hund med en GPS sändare

Ett husdjur kan ge dig enormt mycket glädje i ditt liv, oavsett om det gäller en hund eller katt eller något annat. På samma gång så kan kanske en av de största rädslorna hos en djurägare vara om husdjuret plötsligt skulle försvinna. Det kan vara något så enkelt som en nyfiken valp som sticker iväg genom en öppen grind eller en katt som blivit skrämd och sprungit iväg.

När detta händer så är det självklart viktigt att kunna hitta ditt husdjur så snabbt som möjligt och tack vare dagens teknik så är detta nu lättare än någonsin tidigare. En GPS hund sändare kan hjälpa dig att hitta ditt husdjur snabbt och det finns till och med vissa sändare som är utrustade med olika verktyg för att mäta ditt husdjurs hälsa. Lite som en Fitbit för husdjur.

Vad kostar en GPS-sändare för hund?

Detta kan variera ganska enormt. Medan Apple själva inte rekommenderar sina Airtags för just husdjur så finns det ändå flera både hund och kattägare som använder dem som en slags budget-sändare för att hålla koll på sina älsklingar. Airtags fungerar genom att koppla upp sig mot olika Apple-enheter i dess närhet. Detta betyder att det kan funka bra om du bor inne i stan där det finns gott om människor med iPhones eller andra Apple-enheter, men de funkar kanske inte lika bra ute på landet, till exempel.

Sändare som är gjorda specifikt för just husdjur finns inom olika prisklasser. Vad som kan vara värt att komma ihåg dock är att de utöver pris också kan variera ganska stort i hur bra kvaliteten faktiskt är. Som tumregel kan man säga att ju mer du betalar för din sändare, desto mer pålitlig är den. Dock är det kanske inte alla som vill spendera 9000 kronor för en gps-sändare.

Lyckligtvis finns det gott om olika sändare att välja bland inom alla prisklasser, oavsett om du bara vill betala någon hundring eller om du är okej med att spendera mer.

Vad som kan vara bra att ha i åtanke när du köper gps för hund

Det är inte bara priset du behöver hålla koll på när du shoppar gps för din hund. Tyvärr så fungerar inte alla gps för alla typer av hundar. För en mindre hund så som en Chihuahua så kan till exempel en större tracker såsom Garmins TT15 vara alldeles för tung. I samma veva så är det också viktigt att trackern till exempel också är vattentät om din vovve till exempel gillar att bada eller vara ute i ur och skur.

Slutligen är självklart också batteritiden väldigt viktigt att ha i åtanke. Har du kanske framförallt en yngre hund med massor av spring i benet så kan det vara bra att satsa på en GPS-tracker med längre batteritid så att du slipper ladda den hela tiden. 

Det sista du vill om du hund springer bort är att batteriet i sändaren tar slut.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *