valp pinne

En försäkrad hund – en frisk hund

Har du en hund eller funderar du att ta en valp? En viktig aspekt av att vara hundägare är att se till att hunden är försäkrad. Du kanske undrar varför? Därför att du på det sättet kan försäkra att hunden får den vård den behöver, först och främst. 

Som hundägare tar man på sig ansvaret att ta hand om hunden, även om den insjuknar eller är med om en olycka. Hunden blir fort en familjemedlem och om den blir sjuk, klarar man inte av att se den lida. Om man har en bra och täckande försäkring på sin hund behöver man inte oroa sig för att hunden ska behöva ha ont. De allra flesta försäkringar ersätter veterinärvård vid olycka eller sjukdom. 

Vilken försäkring passar bäst? 

Marknaden består av massor olika sorters hundförsäkringar. Det kan vara både energi- och tidskrävande att gå igenom de alla och söka efter den hundförsäkring som passar jusr dig och din hund. För att underlätta sökningen kan det lönas att gå in på en jämförelsesida och läsa där. Att hitta den bästa hundförsäkringen underlättas enormt så. 

Det finns vissa saker man bör ta en närmare titt på när man söker efter hundförsäkringar. Dessa är ersättningar, omfattning, pris, självrisk, begränsningar, förmåner och rabatter samt tillägg. 

Ersättningssumman och självrisken varierar mycket hos olika försäkringsbolag. Ersättningsbeloppet är den summa som du kan få per år om du måste söka vård till din hund. Självrisken (alltså den summa du själv bekostar) varierar också. Det är också bra att kolla upp vad som ersätts, vad försäkringen omfattar. Kontrollera om mediciner, röntgen och CT undersökning ingår i ersättningen. Om ej kan dessa oftast antecknas som tillägg i försäkringen. 

Andra tillägg som är vanliga när man tecknar en hundförsäkring är en livförsäkring. Har man tecknat en sådan får man ersättning om hunden går bort. 

Det finns vissa begränsningar att ta hänsyn till i valet av hundförsäkring. Både hundens ålder och ras kan påverka ersättningsbeloppen och omfattningen av försäkringen på ett negativt sätt. Vissa försäkringsbolag tecknar inte försäkringar för hundar som är över 7 år gamla medan andra har lägre ersättningssummor ju äldre hunden är. En renrasig hund har i regel högre ersättningssummor än andra hundar. 

Priset på en hundförsäkring varierar beroende på olika faktorer, hundens ras och inköpspris, ålder och omfattning samt ersättningssummor. Eftersom alla försäkringar är individuellt kan man själv bygga upp en sån försäkring som passar just din hund bäst. Lyckliga och trygga hundår! 

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *