bästa tuggben

Bästa tuggbenet 2023

Tuggben för hund har flera fördelar. Först och främst så är de förstås goda, de allra flesta hundar älskar att få ett hundben att tugga på ibland. En annan fördel är att tuggben för hund är bra för deras tänder, när de tuggar på benet kan de få bort tandsten och liknande.

Det finns många olika tuggben att välja mellan, och många av dem har även andra fördelar. En del innehåller C-vitamin, en del är bra för specifika kroppsdelar och så vidare. Det finns också ekologiska tuggben, och tuggben för valpar. Det finns helt enkelt en hel del tuggben att välja mellan, vilket gör att du kan hitta tuggben som passar just din vovve perfekt.

Vad är ett tuggben?

Ett tuggben är precis vad det låter som – ett ben som hunden kan tugga på. Tuggbenet har ofta en smak som hunden gillar och är därför ett riktigt hundgodis. Ibland innehåller tuggben fler fördelar för hundens hälsa på andra sätt, till exempel C-vitamin.

Hur fungerar tuggben?

En anledning till att tuggben är så populära – hos hundens ägare – är för att de kan ta bort tandsten och förbättra hundens munhälsa. Detta eftersom hunden tuggar på det hårda benet, och på så sätt får bort tandsten.

Det är inte alls avancerat att ge sin hund tuggben, däremot kan det vara svårt att veta vilken sort man ska välja eftersom det finns ett så stort utbud av tuggben.

bästa tuggbenet

Kan du spara pengar på tuggben?

Om du köper tuggben regelbundet så kan du spara pengar på tuggben genom att köpa storpack, eller så kallade ”ekonomipack”. Det innebär helt enkelt att styckpriset blir lägre än om du köper ett mindre paket.

Priset på tuggben varierar också en hel del mellan olika märken, och man kan förstås leta efter en billigare sort för att spara pengar. Det kan dock vara en bra idé att främst fokusera på annat än priset – till exempel innehållet och diverse fördelar som kan skilja sig åt mellan olika tuggben.

Fördelar med tuggben

Det finns som sagt många fördelar med tuggben, förutom att de flesta hundar tycker att de är väldigt goda. Den mest självklara fördelen är kanske att det är bra för hundens tänder, eftersom det bland annat hjälper till att ta bort tandsten.

I övrigt varierar fördelarna en del mellan olika sorter. En del tuggben är kanske främst goda och bekämpar tandsten, medan andra innehåller vitaminer eller annat som hunden behöver. En del är framtagna för att motverka ledbesvär, förbättra pälsens kvalitét och liknande. Det finns som sagt många olika varianter, och därför går det att hitta en sort som passar perfekt för ens hund.

Nackdelar med tuggben

Generellt kan man säga att tuggben i allmänhet inte har några egentliga nackdelar, men att det finns sorter som är mindre bra. Detta är också individuellt så för en del hundar kanske inget tuggben passar, medan alla sorter fungerar för andra.

En del tuggben kan hunden få problem med magen av, till exempel tuggben som är rökta. Även detta är dock individuellt, och det finns många sorter som en del hundar reagerar på medan andra hundar inte gör det. Just rökta tuggben kan dock vara bra att undvika.

Tänk också på vart tuggbenet är producerat, eftersom en del länder har andra regler än vad vi har här i Europa. Det gäller till exempel de som är producerade i Asien, och det kan handla om sådant som kemiska smaktillsatser till exempel.

Här hittar du de bästa tuggbenen 2023


#1 Lukullus goda tuggben 12 x 5 cm - Testvinnare

Dessa tuggben är helt utan konserveringsmedel och färgämnen och de finns med fem olika smaker: kycklingkött, nötkött, lam, anka och lax. Varje smak har sina egna fördelar, laxen innehåller till exempel flera hälsosamma fettsyror och nötkött innehåller många värdefulla animaliska proteiner.

I dessa tuggben finns endast förstklassiga råvaror, och storleken på fem centimeter gör att de passar bra för såväl små som stora hundar – för mindre hundar blir det en längre stunds tuggande, medan de passar bra som en mindre godbit för stora hundar.

Full pott för de här naturliga tuggbenen! Detta tuggben är bäst i test enligt vår bedömning!

lukullus tuggben bäst i test

 

#2 Twist ´n Roll Flätade Tuggben – 2-pack

Inväntar recensioner

Dessa goda tuggben är helt utan socker, konstgjorda smakämnen och onödiga kemikaliska tillsatser. De är alltså helt naturliga, och dessutom har de en låg fetthalt. Tuggbenen är flätade och både hårda och mjuka, de är 12 centimeter långa och 2 centimeter breda. Varje förpackning innehåller två stycken tuggben. Även funnits i 3-pack.

bästa twistade tuggbenen

 


#3 Barkoo Active fyllda tuggben (med glukosamin)

Dessa tuggben är av oxhud och har en fyllning som fyller en funktion: glukosamin och kondroitin som är bra för brosk och leder, samt kurkuma som har inflammationshämmande egenskaper.

Tuggbenen är fria från socker och spannmål, och passar perfekt för aktiva hundar. I dessa finns även vitamin A, B, C, D och E. Dessa goda tuggben passar för hundar i alla storlekar.

Mycket bra hundgodis!

barko tuggben ekonomipack

#4 Storpack: Barkoo knutna tuggben

Även dessa tuggben säljs i prisvärda storpack med 12 eller 24 tuggben, och de finns i sju olika storlekar: 7, 11, 16, 18, 25, 38 och 55 centimeter. Dessa tuggben är för långvarigt tuggande och de stärker tänder, tandkött och käkmuskler.

Dessa ben är fettsnåla, av 100 procent knaprig nöthud och fria från arom-, färg- och konserveringsämnen. Rekommenderas till dig som vill köpa tuggben i storpack!

de bästa knutna tuggben storpack

#5 Storpack: Barkoo pressade tuggben

Goda tuggben som sporrar både små och stora hundar att tugga länge och intensivt. De är av 100 procent pressad råhud och finns i flera olika storlekar. Dessa säljs dessutom i prisvärda storpack – de största benen på 21 respektive 32 centimeter säljs i 12-pack och de mindre benen (13, 15 och 17 centimeter) säljs i 24-pack. Ett prisvärt val, och perfekt för dig som vill ha många tuggben hemma. Perfekt för dig som vill köpa tuggben i storpack!

barko ekonomipack bästa tuggben storpack

#6 Good Boy Waggles and Co Chewy Twists med kyckling 320 g värdepaket enkel

Detta är ett lite kraftigare tuggben, med kycklingfilé av hög kvalitet. Dessa smakrika tuggben passar även den kräsna hunden, och de rensar tänderna och förebygger tandsten. Dessutom får hunden en härlig stund, en stunds sysselsättning och ett riktigt smaskigt mellanmål. 

Tuggbenet har fått toppbetyg! Godis för hunden!

chewy twhist chicken ett av de bästa tuggbenen med kyckling

AMAZON

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *