hundgodis

Allt du bör veta om hundgodis

Att hundar, precis som de flesta av oss människor, tycker om godis och snacks är ett faktum som man absolut inte kan komma undan. Självklart ska hundar inte äta samma typ av godis som vi människor gör, men med rätt typ av hundgodis kan du både underhålla och belöna din fyrbenta vän på ett väldigt trivsamt sätt. Du kan helt enkelt göra hundens vardag lite roligare och lite godare.

Idag finns det en enorm marknad av produkter för hundar. Där räknas såklart hundgodis in – oavsett vad just din hund tycker om, behöver och mår bra av kan du alltså hitta något som passar. I denna artikel går vi igenom allt det som kan vara bra att veta om just hundgodis, där vi även ger dig våra bästa tips!

Varför ge hundgodis till hund?

Det som många tänker fel om när det kommer till just hundgodis är att detta endast är något som man bör ge till hundarna vid få tillfällen, exempelvis då de varit väldigt duktiga eller då de gjort sig förtjänt av något litet extra. Och det stämmer absolut, men faktum är att hundgodis även kan vara det perfekta komplementet till en bra kost.

Idag finns det nämligen hundgodis som både är ”nyttiga”, hälsosamma och bra för hunden att äta. Dessutom är de ju väldigt goda, och de kommer i mängder av olika smaker, innehåll, former, storlekar och syften. I och med att hundgodis smakar lite extra gott är det perfekt att använda som belöning vid träning, som rolig underhållning och som sysselsättning.

Hundgodis är även perfekt för att stärka bandet mellan dig och vovven! Ett tips för dig som vill kunna ge din hund lite varierande godbitar utan att själva beställa flera olika produkter är bullerboxen. Att ha tillgång till riktigt goda belöningar i olika format kommer göra stor skillnad för er båda. 

 

bullerbox naturligt hundgodis
Naturligt hundgodis

Olika typer av hundgodis

Som tidigare nämnt finns det idag en enorm marknad av produkter och saker för hundar. Det samma gäller för utbudet av hundgodis – idag kan du hitta i princip allt som du vill köpa hem till din fyrbenta vän, det oavsett vad just du efterfrågar och vad din hund mår bra av.

Detta enorma utbud av hundgodis som finns att välja mellan kan dock vara lite svårt att navigera sig bland. För att underlätta för dig och ge dig tips på vilken typ av godis du ska köpa till din hund kommer vi ge en sammanställning av de olika hundgodistyperna som finns på marknaden nedan.

Hundben/ tuggben

tuggbenTuggben är ett perfekt godis eller snacks för dig som vill att hunden ska kunna underhålla sig en stund på egen hand. Utöver detta agerar tuggben även riktigt bra som mental stimulering, och så kan det även vara bra för tänderna. Det speciellt om du köper specifika tuggben med dentala fördelar. Ofta är innehållet i tuggben och tuggrulle både gott och naturligt.

SE tuggben hos Zooplus

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 KR

Tuggpinnar

tuggpinnarTuggpinnar är väldigt likt tuggben, men bara med skillnaden att pinnarna ofta är lite mjukare och lättare att ta sig igenom. Det gör att tuggpinnar ofta passar bättre för valpar och äldre hundar som kanske inte orkar eller ska tugga på så hårda saker.

SE tuggpinnar hos Zooplus

SNABB LEVERANS OCH GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 499 KR

Minigodisar

minigodisIdag finns det många olika versioner av olika paket och förpackningar innehållande en större mängd riktigt små godisar, även kallade minigodisar eller ”mini-tugg”. Dessa är perfekta för valpar, men kan även användas som belöning då du tränar på något eller övar med hunden då du utan problem kan ge flera stycken.

SE minigodis hos Zooplus

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 KR

Naturliga godisar

naturligt hundgodisFör dig som vill ge din hund riktigt bra och nyttigt godis gjorda av bra innehåll kan vi rekommendera dig att kolla in olika typer av naturliga hundgodisar. Dessa kan till exempel vara tillverkade av torkat kött, små köttbitar, hudar och liknande. Det finns även en hel del viltgodis på marknaden.

SE naturligt hundgodis hos Bullerbox

BÄSTA VALET FÖR NATURLIGT HUNDGODIS! ALLERGIVÄNLIGT OCH SPECIALANPASSAS EFTER DIN HUND

Godis på tub

hundgodis på tubEn sista kategori är hundgodis på tub. Det må låta osannolikt, men faktum är att det är rätt många som använder just denna typen av godis för att belöna hunden eller ge den något extra gott. Dessa godistuber är fyllda med smakrik kräm – perfekt för smidig belöning vid träning. Tack vare dess förpackning är den även praktisk att förvara och använda.

SE hundgodis på tub hos ZOOPLUS

GRATIS FRAKT VID KÖP ÖVER 499 KR

Vill du se ännu mer hundgodis? Då kan du se Granngårdens hela utbud här! 

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *